Primeres valoracions del regidors: Emili Minguell (GENT)

Ara que ja s’han complert els 100 dies de treball del nou govern (presa de possessió 29 de març). En la línia de complir el compromís de transparència i informació d’ACORD, us presentem les valoracions dels regidors de grups municipals que recolzen el nou projecte d’Acord per Llavaneres.

Ens contesta  l’Emili Minguell,  regidor per GENT de Llavaneres

regi2

Sr. regidor

  1. Ens podria explicar breument quin ha estat el seu camí i experiència, en la política local, abans d’entrar en aquest  govern?

Abans  de ser regidor he format part del teixit associatiu del Poble des de que vaig venir a viure a Llavaneres. Entre altres he format part de la Junta del Casal on vaig ser vocal , vicepresident i president, he estat també fundador de la colla de geganters, membre de la  junta del club Ciclista de Llavaneres, President de l’AMPA del IES entre altres.

  1. Quines regidories estan sota la seva responsabilitat i quines van ser van ser les seves primeres sensacions a l’ocupar el càrrec?

Actualment porto les regidories de Sanitat i Esports. La sensació sobretot, a la regidoria d’esports es que estava deixada de la mà de Déu i que funcionava per inèrcia. Hi ha una sèrie de “vicis” fruit de l’actitud de “deixar fer” que s’han de tallar d’arrel. Vull destacar també la gran professionalitat de les funcionaries que tinc amb mi.

  1. Quins objectius generals s’ha marcat per aquest any i escaig de mandat?

Primer de tot posar ordre i marcar unes línies d’actuació on tothom sigui tractat d’igual manera sense favoritismes ni amiguismes. Tractarem, a la regidoria d’Esports, de deixar embastat el Consell Municipal d’esports. Pel que fa a les subvencions farem una ordenança per la que es potenciï l’esport de base i per la que es justifiqui fins l’últim cèntim de qualsevol aportació feta  des de l’ajuntament.  Això és prioritari.

En quant a Sanitat l’herència a sigut bona, només cal seguir treballant i complir tot una sèrie de protocols. Ja tenim llesta la nova ordenança de tinença d’animals, de la que cal dir que en gran part ja estava feta per part del Sr. Majó. Només hem hagut de modificar algunes coses com algunes sancions que eren desproporcionades.

  1. De quina actuació de les fetes fins al moment se sent especialment satisfet?

Sobretot en el camp de l’esport portar al poble nous esdeveniments com són: la cursa de motos Derbi, la cursa nocturna de la festa major on hi va haver gran quantitat de gent del poble. Pel novembre tenim projectada una Duatló. Crec que he donat una oportunitat a totes les entitats esportives de parlar amb totes elles i deixar-los clar que estic per ajudar-los i que estic del seu costat. No vull ser el Sr. Regidor que diu que  “no”  ha tot. Quan es diu que “no”, calen arguments i tothom ho entén.

  1. Donat que queda menys d’un any per les properes eleccions municipals, quin desig faria per la propera legislatura en relació al seu àmbit de govern?

Deixar-ho tot ben apuntalat perquè qui vingui darrera nostre (si som nosaltres millor) es trobi amb unes regidories ben estructurades i que només tingui que procurar de conduir-ho cap a port i tenir temps de anar buscant novetats.

  1. Quina valoració en fa del govern de concertació actual format per CiU, ERC, GENT, SOS i PSC?

Demostra que quan es vol la gent es pot entendre ja que els objectius a nivell de poble són molt semblants. Ara bé, això no vol dir que no hi hagi tibantors, però crec que el que fan es enriquir el debat. Cal vetllar perquè el que sigui prioritari no sigui el partit sinó el poble.

  1. Com veu la nova proposta d’Acord (coalició GENT, SOS i NECat) per les properes municipals?

Si sabem explicar la proposta crec que pot sortir molt bé. És una pena que no puguem ser més grups ja que seria la manera d’acabar d’una vegada amb el tarannà que ha manat la política a Llavaneres des de fa temps (PP, Coalicions anti-natura, caciquisme, amiguisme, etc …

Moltes gràcies Sr. Regidor i molta sort.

2 Comentaris

Deixa un comentari