Presentació pública de la proposta de pressupost pel 2015

pres1

Ahir el nou govern presentava davant una cinquantena de veïns la proposta de pressupostos pel 2015. En veu del regidor Albert Sala (ERC) es va fer un repàs de la proposta econòmica pel municipi que va aprofitar per explicar que ha estat un treball de tots els regidors del nou govern i del tècnic municipal.

Un pressupost de més de 13 milions d’euros que es vol gestionar de la manera més responsable i eficaç possible, amb “austeritat, vocació de servei i responsabilitat“. Estem en un període d’ajustaments doncs el 2008 el pressupost va ser de 23 milions d’euros.

Es va destacar també la voluntat de transparència amb la població. El fet que es proposin per aprovar en ple aquest mes de novembre també farà possible que el finançament es pugui fer efectiu a partir de l’1 de gener del 2015, cosa que ha de facilitar totes les inversions i pagaments, a diferència d’aquest 2014 que es van aprovar el mes de maig.

pres2

Es va parlar també de la congelació de les taxes i de la reducció dels costos de subministraments (aigua, electricitat,..) i de l’augment, tot i la situació de crisi, de la bossa pels projectes de Benestar social (beques menjador, ajuts domiciliaris,…).

Del deute municipal es va dir que s’ha reduït en 800.000 euros i que es preveu que l’any 2018 serà de 0€.

Es va destacar el pes que té la inversió en el nou pavelló municipal. Un cost de 2,5 milions que s’han de finançar amb subvencions, crèdits i un fons que ja està reservat pel projecte. El regidor Josep Ruiz (SOS) va dir que es presentarà a la població un cop s’hagin concretat els detalls que han de permetre una millor adequació del projecte.

Es va comunicar que les entitats han de tenir les “Bases generals” per les subvencions i que també se’ls farà arribar les “bases específiques” en la que es concretaran els criteris de repartiment econòmic. Es vol que els criteris del concurs siguin objectius, clars i d’acord amb projectes concrets.

En Joan Rubal (GENT), responent a una pregunta dels assistents, va parlar dels sous de la plantilla, una part significativa del pressupost, i de la importància de la feina i el treball que fan.

Els assistents també van preguntar pel criteri de distribució de les bosses de diners en cada regidoria; per les inversions en enllumenat; pel control del robatori de cablejat de coure; pel nou cablejat de fibra òptica, que ha d’estar disponible en dos o tres mesos.

A les acaballes es va fer referència a la possibilitat que l’any vinent es pugui fer com a Sant Vicenç de Montalt que han adjudicat un pressupost de 30.000€ al projecte més votat per la població.

Noves i bones iniciatives que s’han d’anar fent realitat. Des d’ACORD ens felicitem de la nova etapa de transparència i participació a l’ajuntament que ara caldrà mantenir i millorar.

Deixa un comentari