QÜESTIÓ DE RESPONSABILITAT

La setmana passada es van tallar uns arbres (4 pins i 4 xiprers) al passeig Jaume Brutau. L’actuació responia a la necessitat de resoldre el doble problema per la seguretat que generaven. Eren uns arbres molt propers a les edificacions, que feia set anys que no s’havien podat i que tenien una important inclinació del seu tronc.

arbres1

El primer perill era el de la gran inclinació que tenien. Això feia témer que en qualsevol ventada poguessin precipitar-se i afectar algun vehicle o vianant. Els mateixos treballadors van confirmar l’estat precari de l’equilibri inestable dels arbres. El pi que s’ha mantingut era l’únic que estava recte i que ara s’ha aprofitat per podar convenientment.

arbres2

El segon perill és la proximitat a les edificacions. En alguns casos les branques d’aquests arbres quedaven a pocs metres de les balconades. Hi ha una reglamentació de la Generalitat que obliga a guardar una distància mínima de l’arbrat respecte de les edificacions destinada a prevenir els problemes derivats d’un possible incendi forestal.

arbres3

arbres5

Els dos problemes s’han enfrontat aprofitant la remodelació de la zona del passeig de Jaume Brutau. L’espai que han deixat els arbres s’aprofitarà per a condicionar-hi uns aparcaments en bateria que han de resoldre el problema de circulació provocat per la manca d’espai per la doble circulació que hi havia en la mateixa zona.

En la remodelació de la zona de Jaume Brutau, actual aparcament davant del CAP i de l’antiga escola Serenavall, s’ha previst la plantació d’arbres també per fer de l’espai un entorn agradable i verd. D’acord amb la voluntat d’integrar el verd a l’àmbit urbà, la nova zona de Jaume Brutau ara serà el que hauria d’haver estat sempre, un espai de transició de la zona natural, la muntanya, cap a la zona urbanitzada i edificada de Llavaneres. En aquest nou espai, no entraran els cotxes i serà una zona de gaudi per a les persones, no d’aparcament.

Des d’ACORD entenem el dolor que pot representar per alguns veïns, la pèrdua d’elements vegetals tan importants però al mateix temps hem de reconèixer la valentia i la capacitat de decisió demostrada pels actuals regidors: Josep Ruiz d’Urbanisme i Joan Rubal de Medi Ambient, que han resolt un problema pendent de feia molt de temps.

El que demanem als nostres polítics és capacitat de decisió i la valentia a l’hora de decidir el que es creu que és millor per a tots. Molts responsables, abans d’ells, no havien volgut o sabut enfrontar el problema possiblement per la por al “què dirien”. No és gens popular el tallar arbres i menys tenint en compte la proximitat de les eleccions locals, però heus aquí que ara en Josep Ruiz i en Joan Rubal sí han sabut decidir-se posant l’interès de tots per davant de la seva “imatge pública”.

3 Comentaris

Deixa un comentari