La feina continua

joanrubal

Per Joan Rubal:

“Han passat dos dies. Es comença a asserenar l’ànim. Les emocions, l’eufòria i , el neguit deixen pas a una visió tranquil·la que permet veure el que ha passat amb quelcom més de distància i desapassionament.

En primer lloc, he d’expressar el meu agraïment a totes aquelles persones que diumenge es van acostar a votar, a complir amb un deure no sempre fàcil si es vol fer amb responsabilitat, si no es vol votar amb lleugeresa. Diuen que la democràcia és el més perfecte dels imperfectes sistemes d’organització política. I necessita de tots i de tots s’alimenta com a organització social. Una societat que participa, és una societat viva; encara que la aquesta participació sigui molt crítica amb el sistema. O, potser, és més viva i rica com més crítica és. Per tot això, gràcies als que a una opció o una altra us vàreu acostar a votar diumenge.

Gràcies també de manera especial a tots aquells que s’han implicat i assumit el pes de la campanya d’ACORD. Perquè era una feina dura i difícil, perquè s’havia d’explicar i transmetre moltes coses i ho han fet amb entusiasme, amb ganes, i un esforç impagable. Per aquesta entrega, als meus companys d’ACORD, moltes gràcies.

I el poble de Llavaneres ha parlat. Els partits que han governat tradicionalment Llavaneres han assolit tan sols una representació de l’entorn del 25%, mentre que la primera i segona forces, de centre-esquerra, han sumat gairebé el 55% dels vots emesos. Això, com vaig dir diumenge, és una canvi que es manifesta sobtadament en unes eleccions, però que s’ha anat gestant al llarg d’anys, progressiva i lentament. Llavaneres ha deixat de ser la reserva del PP i de la dreta a Catalunya.

Però no ens podem quedar en la pura felicitació o autosatisfacció pel resultat. Hi ha una força que ha destacat per sobre de la resta, amb uns números clars. I aquesta representació posa en les seves mans la iniciativa per formar govern. Esquerra Republicana de Catalunya haurà de configurar un govern que condueixi Llavaneres cap al futur, cap a la modernitat i el progrés. Treballant per assolir un nivell d’infraestructures i de serveis dignes i que arribin més enllà d’on arribem ara, d’on han arribat mai.

Els membres d’ACORD estem compromesos en la voluntat de deixar empremta. Cal que es noti qui governa i, sobretot, que ho fa de manera diferent al que hem viscut durant dècades: tenint presents a les persones, les seves necessitats i aspiracions.

Cal treballar perquè aquesta no sigui només la societat dels elegits, sinó que tots ens sentim protegits i “elegits” dins la societat. El coneixement, l’educació, la cultura, les oportunitats, la inclusió, la protecció i el desenvolupament de les persones han de ser guies de treball del nou ajuntament. I el nostre compromís no s’altera ni s’apartarà d’aquestes guies. Poden canviar les eines, però la feina que cal fer és la mateixa. Treballarem per tal que sigui així, per tal que es noti, per deixar empremta. I ho farem des d’allà on sigui que haguem de treballar, des del govern o des de l’oposició.

Reitero, en nom meu i en el d’ACORD, gràcies pel suport rebut aquest diumenge que suposa que s’asseuran 4 regidors per Llavaneres per defensar una gestió clara, transparent i amb la vista posada en tots els ciutadans, siguin del color que siguin.

Visca Llavaneres!”

Resultat eleccions locals 2015 a Llavaneres: font Ara

resultats_ara

3 Comentaris

Deixa un comentari